www.puski.hu

Püski Község Hivatalos Honlapja


A veszélyhelyzettel kapcsolatos hirdetmények megtekintése / letöltése a Tovább gombra kattintva lehetséges.
Hirdetmények

Legfrissebb hírek

TovábbPüski - Hédervár a minőségi földutakért

Püski Faluház


Faluház vezető: Gonda Jánosné

Telefonszám: 0620/592-8116

E-mail: puskifaluhaz@freemail.hu

Cím: Püski, Szabadság u. 1.
A Püski Önkormányzat tulajdonát képező Faluház 1970 és 1971 között épült, a típusterv módosított változata alapján. Az átadásra 1971. augusztus 20-án került sor.

A Faluház középület, melyben több közszolgálati létesítmény is megkezdte működését: postahivatal, tűzoltó-szertár, gyógyszertár.

A nagyteremben 1973-ban 4,5*8 méteres beépített dobogórendszerű színpad épült. 1974-ben mozivetítő-fülke került a Faluházba, amely 25 éven keresztül Bogdán Ferenc vezetésével működött. 1975-ben a hallban elkészült a lezárható, esetenként üzemelő kimérő pult. 1979-ben bővítéssel és átalakítással 40 m2 alapterületű könyvtári rész készült el, melynek vezetője Deák Ferencné volt.

1997. július 15-e óta gyógyszertárral bővült a létesítmény. Az épületben működött a Halászi Takarékszövetkezet , virágbolt, videotéka.

Az elmúlt 44 évben a régi vezetők: Deák Ferenc, Czafik Lászlóné, Schmuckné Fazekas Lívia, Varga Ferencné, Szütsné Markó Veronika, és a helyi fiatalok aktívan részt vettek az intézmény életében. Az Ifjúsági Klub 1975-ben, 38 nevező közül nyerte el a legnagyobb elismerést, az "Aranykoszorús Ifjúsági Klub" címet. Az Ifjúsági Klub életéről, programjairól, az oklevelekről a mai napig írásos dokumentumokat őriz a könyvtár.

A nagyszínpadon sok híres művész lépett már fel, többek között: Koós János, Zárai-Vámosi, Kovács Apollónia, Defekt Duó, Ihos József (Kató néni), Postás Józsi.

A püski Faluház éves munkaterv alapján dolgozik, amit a vezető, az ott működő szervezetekkel közösen alakít ki.

A Községi Könyvtár heti két alkalommal tart nyitva.

Az éves programban újévi koncert, sport-bál, nőnap, nyugdíjas-találkozó, próbák, vásárok, képviselő-testületi ülések, különböző tanfolyamok, barkácsolás, kiállítások, karácsonyi műsor, gyermekprogramok, vöröskeresztes programok, megemlékezések, ünnepségek szerepelnek.


A Faluházban jelenleg működő állandó csoportok:


- Gyerek Zumba (oktató: Nagyné Bali Brigitta, minden hétfőn 17:30-tól)


- Felnőtt Zumba (oktató: Nagyné Bali Brigitta, minden hétfőn 18 órától)


- Püski Énekkar (vezető: Sragnerné Makk Olga, minden pénteken 18 órától)


- Szenior Örömtánc Zsuzsival (oktató: Faragóné Tóth Zsuzsanna, minden szerdán 18:30-tól)


- Baba-mama klub (vezető: Ónodiné Légrádi Etelka védőnő, minden csütörtökön 16 órától)Az intézmény fenntartója: a Püski Önkormányzat Képviselő-testülete.